Video

Eerste Nederlandse Stormchase Conferentie 2014 succesvol, leerzaam en leuk

DE BILT, 12 mei 2014
De eerste Nederlandse Stormchase Conferentie op zondag 11 mei 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht was een groot succes. De vier programma-onderdelen werden allemaal met veel gevolgd door de ongeveer 130 liefhebbers van extreem weer aan de ‘stormchasecon’. Ben Lankamp (Weerplaza), Wilfred Janssen (SevereWeather.nl), Hans Stans (Skywarn Nederland) en de Belg Dzengiz Tafa (Fastowarn) maakten er een zeer interessante en leerzame discussie van over ‘Tornado’s in Nederland’, Peter Vancoillie (Skyscapes.info) bracht de deelnemers de fijne kneepjes bij wat betreft bliksemfotografie, Belgorage kreeg de hele zaal stil met indrukwekkende beelden
van hun stormchasetrip naar de VS en de Amerikaanse stormchaser Skip Talbot in een interview zeer nuttige en wellicht zelfs levensreddende tips aan de Nederlandse stormchasers,naar aanleiding van de beruchte El Reno-tornado, op 31 mei van het afgelopen jaar, waarbij onder andere drie wereldberoemde stormchasers om het leven kwamen.
De 22-jarige Janssen uit het Gelderse Homoet werd overigens dikverdiend uitverkoren tot de eerste ‘Stormchaser van het jaar’, door zijn nauwgezette reportage over de windhozen, die op 3 november 2013 in onder andere Wijk bij Duurstede en in Arnhem huis hielden. Nadien heeft Janssen op diverse fora, op social media, in vakbladen en in andere (serieuze) media deskundig verslag gedaan van die historische weerdag, waarmee hij het stormchasen in Nederland een gezicht en een welkome impuls heeft gegeven. Hulde!
De NSC2014 werd verder opgefleurd door mooie stands van Dronespecialist.nl, Weerhuisje.nl en een prachtige 3D-fotobox van Luk de Rop (Videobewerken.nl
was helaas wegens griep verhinderd). En niet in de minste plaats was de stormchaseconferentie een samenzijn van vele Nederlandse- en ook Belgische stormchasers, die hun ervaringen, hun ongebreidelde passie en hun ‘chaseverhalen’ met elkaar deelden. Kortom: nuttig, leerzaam en leuk! Grappig en ook treffend was dat toen de stormchaseconferentie net was afgelopen er een onweersbui over Utrecht trok en velen aan het raam gekluisterd waren om niets van het natuurgeweld te hoeven missen.
De organisatie van de Nederlandse Stormchase Conferentie 2014 wil iedere gastspreker, deelnemer, participant, sponsor en vrijwilliger hartelijk danken voor een onvergetelijke en perfecte eerste editie! In de bijlage zit een video van het bevriende Pyropix Viral Videoproductions, die een korte impressie geeft van de NSC2014.

Hopelijk tot volgend jaar!

Met bliksemse groet,

Michel Brands
Nederlandse Stormchase Conferentie 2014
Weervideos Nederland

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 
  

Recent Photos